2 juni 2019
15:00

Sundborns GoIF A

Referat: Forssa BK U - Sundborns GoIF A

Matchen borta mot tabelljumbon Forssa BK U var på förhand något oviss utifrån ovetskapen om huruvida motståndet skulle få uppbackning från Forssas A-trupp (Division 3), men så visade sig inte vara fallet. Forssa, som förlorat samtliga matcher i serien så här långt, förmodades hålla relativt låg nivå och inledningen av matchen bekräftade att så var fallet.

Redan efter 39 sekunder sätter Johan Strömer 1-0 med en pressad vrist inifrån boxen efter inspel från höger av högeryttern Johan Ekspong. Det såg otroligt lätt ut och det spreds en tidig känsla av att det skulle kunna rinna iväg, och nog blev det så. I den 5:e minuten är det ombytta roller då Ekspong nickar in Johan Strömers hörna, helt omarkerad, följt av att Alexander Östmark sätter ett friläge i matchminut 9. Matchen kändes avgjord innan ens 10 minuter spelats. Dock orsakar bristande kommunikation och obeslutsamhet i försvarsspelet till att Forssa halvvägs in i första halvleken mer eller mindre bjuds på en reducering. En onödig plump i protokollet.

Efter reduceringen tappar SGoIF fokus och avslutar halvleken svagt. SGoIF tar ingen tid till att vårda bollen och ta kontroll över spelet, utan bollen slås uppåt i banan alldels för snabbt vilket resulterar i ett svajigt spel. Forssa får dock inte till några längre spelsekvenser överhuvudtaget och har svårt att hota SGoIF på riktigt, men matchen rycks sönder av att inget av lagen lyckas etablera nåt riktigt spel. Strax innan paus hittar dock lagets skyttekung Filip Laudon nätet och SGoIF kan gå till pausvila med en trygg 4-1-ledning.

Om matchen inte var avgjord i första halvlek blev den definitivt avgjord när Laudon sätter sitt andra mål tidigt i andra halvlek. SGoIF trycker ner Forssa och hemmalaget har svårt att komma förbi bortaförsvaret medan SGoIF snabbt återerövrar bollen när den tappas. SGoIF trycker på och Forssa har inte mycket att sätta emot. Målchanserna avlöser varandra, vilket också visar sig på resultatet. Laudon sätter 6-1 i minut 70 medan Christoffer Sörensen därefter fyller på med 2 raka mål. Alexander Östmark vill inte vara sämre när han fyller på med sitt 2:a för dagen och några minuter från slutsignalen sätter Laudon sitt 4:e mål i matchen då han språngnickar in bollen i nättaket efter ett fint inlägg från höger av Christoffer Sörensen. 10-1 till SGoIF vilket också blir slutresultatet.

Sammanfattningen av matchen behöver inte göras lång. SGoIF möter ett lag som höll väldigt låg nivå för att vara Division 5 och jämfört med lagen som SGoIF mötte i Division 6 den föregående säsongen är det tveksamt om ens Forssa U kunnat undvika nedflyttningsplats i den serien. Matchen blir märklig och inte helt "matchlik" utifrån att motståndet saknar ett organiserat spel, men SGoIF gör jobbet och vinner stort.

Härnäst väntar Östansbo IS kl 15 hemma på Sundens IP kommande söndag.